Tuňáková pomazánka
Nejjednodušší a výborná pomazánka jen ze 2 surovin. Vhodná i pro batolata od 1 roku.
- 1 ks tuňák ve vlastní šťávě konzerva velká
- 1/2 balíčku pomazánkové máslo ( 125 g )
Z tuňákové konzervy sliju tekutinu, maso přesypu do nádoby, v které lze mixovat tyčovým mixérem a přidám alespoň polovinu kelímku pomazánkového másla.
Tyčákem rozmixuji a vyšlehám do pěny. Pomazánkového másla ( nebo čerstvého sýra typu lučina ) lze přidat i více, potom pomazánka není tak tuhá, je jemnější, méně rybí...ale taky moc dobrá.
Dle mého názoru není třeba solit, ale záleži na každém, jak je zvyklý.
Určitě by šla přidat i jemně sekaná cibule, nemám vyzkoušeno...cibuli dávám do klasické rybí pomazánky, tady u té mi vyhovuje čistá a jemná chuť.