Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tuňáková pomazánka

5. 7. 2019

 

 

Nejjednodušší a výborná pomazánka jen ze 2 surovin. Vhodná i pro batolata od 1 roku.

 

  •  1 ks tuňák ve vlastní šťávě konzerva velká
  • 1/2 balíčku pomazánkové máslo ( 125 g )

 

Z tuňákové konzervy sliju tekutinu, maso přesypu do nádoby,  v které lze mixovat tyčovým mixérem a přidám alespoň polovinu kelímku pomazánkového másla.

 

Tyčákem rozmixuji a vyšlehám do pěny. Pomazánkového másla ( nebo čerstvého sýra typu lučina ) lze přidat i více, potom pomazánka není tak tuhá, je jemnější, méně rybí...ale taky moc dobrá.

 

Dle mého názoru není třeba solit, ale záleži na každém, jak je zvyklý.

 

Určitě by šla přidat i jemně sekaná cibule, nemám vyzkoušeno...cibuli dávám do klasické rybí pomazánky, tady u té mi vyhovuje čistá a jemná chuť.

 

20190706_082320.jpg