Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát z pečeného masa s jablky

20. 7. 2019

 

Nápad, co se zbylým pečeným masem od oběda. Je jedno, jestli je to pečené vepřové nebo kuřecí maso. Z obou druhů je salát moc dobrý...

 

Suroviny na 1 porci:

 

  • 100 g pečené maso - zbytky, pokrájené najemno
  • 80 g jablko - kyselejší, pikantnější, pokrájené na drobné kousky
  • 100 g jogurt min. 3% T
  • 1 kl majonéza
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva dle chuti
  • worčestrová omáčka - pár kapek

 

Obrané maso, pokud je obalené ztuhlým výpekem, nejprve opláchnu, papírovým ubrouskem osuším a potom jemně pokrájím.

 

Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Hodí se jablka pikantnější chuti. Rozhodně ne jablka moučná.

 

Smíchám s jogurtem ( případně zakysanou smetanou ) a majonézou a ostatními dochucujícími surovinami. 

 

Lepší je salát nechat chvíli odležet, ale nemusí být.

 

Kombinaci masa a ovoce obyčejně nevěřím, ale toto je opravdu výborné. Tento salát dělává naše máma, množství vždycky od oka, podle toho, kolik čeho zbylo nebo v lednici bylo.... a pokaždé to bylo moc dobré. Množství surovin zde uvedených jsem si jednou schválně odvážila ( pravděpodobně z důvodu propočítávání energetické hodnoty...) a zapsala do notesu...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář