Salát z pečeného masa s jablky
Nápad, co se zbylým pečeným masem od oběda. Je jedno, jestli je to pečené vepřové nebo kuřecí maso. Z obou druhů je salát moc dobrý...
Suroviny na 1 porci:
- 100 g pečené maso - zbytky, pokrájené najemno
- 80 g jablko - kyselejší, pikantnější, pokrájené na drobné kousky
- 100 g jogurt min. 3% T
- 1 kl majonéza
- sůl, pepř
- citronová šťáva dle chuti
- worčestrová omáčka - pár kapek
Obrané maso, pokud je obalené ztuhlým výpekem, nejprve opláchnu, papírovým ubrouskem osuším a potom jemně pokrájím.
Jablko oloupu a nakrájím na drobné kostičky. Hodí se jablka pikantnější chuti. Rozhodně ne jablka moučná.
Smíchám s jogurtem ( případně zakysanou smetanou ) a majonézou a ostatními dochucujícími surovinami.
Lepší je salát nechat chvíli odležet, ale nemusí být.
Kombinaci masa a ovoce obyčejně nevěřím, ale toto je opravdu výborné. Tento salát dělává naše máma, množství vždycky od oka, podle toho, kolik čeho zbylo nebo v lednici bylo.... a pokaždé to bylo moc dobré. Množství surovin zde uvedených jsem si jednou schválně odvážila ( pravděpodobně z důvodu propočítávání energetické hodnoty...) a zapsala do notesu...