Jdi na obsah Jdi na menu
 


Křenové fazole

20. 7. 2019

Množství surovin vychází z norem (ČSN). Množství je upraveno a zaokrouhleno, neboť normy uvádí suroviny pro přípravu 10 kg hotového výrobku....

Suroviny:

  • 250 g fazole bílá - vařená
  • 135 g majonéza
  • 50 g šunkový salám nebo moravské uzené maso
  • 25 g křen strouhaný nebo 1 PL zarovnaná krenex
  • 30 g cibule
  • 10-15 g ocet ( použije-li se krenex, tak octa méně )
  • 7 g cukr
  • 0,5 g pepř černý mletý
  • 5 g sůl ( dle chuti a potřeby )

 

Šunku nakrájím na tenké nudličky.

 

Cibuli na velmi jemné kostičky.

 

Promíchám s vychladlými a okapanými bílými fazolemi.

 

Spojím majonézou, přidám krenex ( normy uvádí křen, ten já doma běžně nemám. Používám smetanový krenex z Lidlu ) a ochutím solí, pepřem, cukrem a octem. 

 

Nechám odležet a podávám s bílým pečivem.  

 

Většinou se krenex rozleží tak, že křenová chuť je velmi jemná až nevýrazná, tak před podáváním ještě nějaké množství přidám - dle chuti.

 

***

 

Na první ochutnání při první zkoušce receptu jsem byla "novou" úpravou fazolí nadšená...nicméně pro mě je to recept spíš na zpestření, na občas, když už nevím, na jaký způsob fazole nachystat a chci, aby to pozřela i mužská část domácnosti...milovníci křenu ( což já opravdu nejsem ) zajásají a ocení jistě víc než já.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář