Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fazolový salát se šunkou a vejci

5. 4. 2020

SUROVINY

 

  • Bílé velké fazole vařené ( 1 hrnek )
  • Vejce vařené ( 2 ks )
  • Šunka ( 80 g - cca 4 plátky)
  • Pórek ( malá hrst )
  • Majonéza dle potřeby
  • Hořčice grilovací ( 1 vrchovatá KL )
  • Sůl, pepř, worčestr - 5 kapek

 

Fazole, které jsem měla z dřívějška v mrazáku jsem rozmrazila, prolila horkou vodou, nechala odkapat a dala do mísy. K tomu jsem přidala:

 

Vejce nasekané nadrobno, pórek včetně zelených částí také nasekaný nadrobno, šunku nakrájenou na tenké nudličky.

 

Spojila jsem majonézou a ochutila solí, pepřem, hořčicí a worcestrem. 

 

Promíchala jsem a nechala odležet.

 

Podávala jsem s čerstvým kvasovým toustovým chlebem.

 

 

Množství surovin v závorce je tak, jak jsem použila já. Byl to experimentální " recept", vaření ze zbytků. Jen inspirace na kombinaci chutí. Jistě bude salát dobrý i jindy, z jiného poměru surovin. Nám to chutnalo, a  i když to není zrovna vzor "zdravé" kuchyně, tak je to možnost, jak do sebe dostat porci luštěnin.

 

 

20200405_111429.jpg

20200405_112359.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář