Fazolový salát se šunkou a vejci
SUROVINY
- Bílé velké fazole vařené ( 1 hrnek )
- Vejce vařené ( 2 ks )
- Šunka ( 80 g - cca 4 plátky)
- Pórek ( malá hrst )
- Majonéza dle potřeby
- Hořčice grilovací ( 1 vrchovatá KL )
- Sůl, pepř, worčestr - 5 kapek
Fazole, které jsem měla z dřívějška v mrazáku jsem rozmrazila, prolila horkou vodou, nechala odkapat a dala do mísy. K tomu jsem přidala:
Vejce nasekané nadrobno, pórek včetně zelených částí také nasekaný nadrobno, šunku nakrájenou na tenké nudličky.
Spojila jsem majonézou a ochutila solí, pepřem, hořčicí a worcestrem.
Promíchala jsem a nechala odležet.
Podávala jsem s čerstvým kvasovým toustovým chlebem.
Množství surovin v závorce je tak, jak jsem použila já. Byl to experimentální " recept", vaření ze zbytků. Jen inspirace na kombinaci chutí. Jistě bude salát dobrý i jindy, z jiného poměru surovin. Nám to chutnalo, a i když to není zrovna vzor "zdravé" kuchyně, tak je to možnost, jak do sebe dostat porci luštěnin.