Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celerový salát s nektarinkou

20. 8. 2019

 

SUROVINY:

  • 200 g celer syrový, č.v.
  • 150 g jogurt bílý ( min. 3% T )
  • 2 PL pomazánkové máslo
  • 1 ks nektarinka
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř
  • cukr

 

Celer se ustrouhá na jemném struhadle, zakape citronovou šťávou a smíchá s jogurtem a pomazánkovým máslem ( namísto másla a jogurtu lze použít cca 200 g kysané smetany ).

 

Vmíchá se nadrobno pokrájená nektarinka nebo broskev ( neloupu ).

 

Ochutí se solí ( stačí špetka, dvě... ), pepřem, dokyselí citronovou šťávou a osladí - cukru a citr. šťávy dle toho, jak vyzrálá a sladká x kyselá nektarinka byla. Většinou mi stačí 1 kávová lžička cukru.

 

Salát je lehký,  dobrý,  hodí se i k namazání na veku, dalamánky a podobně. 

 

Mám-li doma zbytek šunky navíc, přikrájím ji do salátu taky. Potom solím méně.

 

20190820_131600.jpg