Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švestkový rosol

 

Neboli kysel. Jde připravit z jakéhokoli ovoce. Často se připravuje rozmixováním a zahuštěním meruňkového nebo broskvového kompotu ( český špitál ). Výborný je ozdobený kopečkem zakysané smetany...

 

 

  • Švestky čerstvé nebo mražené
  • Voda vhodná pro kojence
  • Škrob bramborový nebo kukuřičný. Lze použít i kvalitní vanilkový pudink, který dodá rozvaru zase trochu jinou chuť
  • Skořice
  • Citronová šťáva, jsou-li švestky hodně sladké

 

Na troše vody podusit švestky, rozmixovat.

 

Vmíchat trochu škrobu rozmíchaného v malém množství vody a ai 1 minutu nechat provařit a zhoustnout.

 

Ochutit špetkou skořice a citronovou šťávou.

 

Nalít do misky a nechat zchladnout.

 

Ozdobit třeba kopečkem bílého smetanového jogurtu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář