Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rajčatová polévka

14. 5. 2019

 

  • Rajčata spařená a oloupaná nebo konzervovaná ( raději v bio kvalitě a pozor na přidanou sůl ve složení )
  • Voda
  • Tymián
  • Jáhlové vločky

 

Rajčata pokrájet, krátce podusit, přidat špetičku drceného sušeného ( nebo čerstvého ) tymiánu, s trochou vody rozmixovat.

 

Do polévky vložit 1- 1,5 lžíce jáhlových vloček a ještě krátce provařit.

 

Jako vložku do polévky lze použít i vařenou rýži nebo posekané vlasové nudle.

 

Pro mladší děti celou polévku rozmixovat v hladký krém.

 

Pro lepší barvu je možné do polévky přidat lžíci rajského protlaku. Jsou ovšem velké rozdíly ve složení - hlavně v množství použitých rajčat a v obsahu soli. Proto je třeba složení hlídat, zvlášť pokud protlak přijde do pokrmu určeného pro kojence a batole.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář