Rajčatová polévka
- Rajčata spařená a oloupaná nebo konzervovaná ( raději v bio kvalitě a pozor na přidanou sůl ve složení )
- Voda
- Tymián
- Jáhlové vločky
Rajčata pokrájet, krátce podusit, přidat špetičku drceného sušeného ( nebo čerstvého ) tymiánu, s trochou vody rozmixovat.
Do polévky vložit 1- 1,5 lžíce jáhlových vloček a ještě krátce provařit.
Jako vložku do polévky lze použít i vařenou rýži nebo posekané vlasové nudle.
Pro mladší děti celou polévku rozmixovat v hladký krém.
Pro lepší barvu je možné do polévky přidat lžíci rajského protlaku. Jsou ovšem velké rozdíly ve složení - hlavně v množství použitých rajčat a v obsahu soli. Proto je třeba složení hlídat, zvlášť pokud protlak přijde do pokrmu určeného pro kojence a batole.