Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mandarinko-vanilkový pudink

Jak zužitkovat nikým nechtěné mandarinky.

 

  • 2 ks větší mandarinky
  • 2 kl  vrchovaté vanilkový bio pudink ( nebo obyčejný bramborový či kukuřičný škrob a trošku vanilky )
  • Sušené (kojenecké) mléko 

 

Mandarinky rozkrojit napůl a pořádně vymačkat všechnu šťávu i s dužinou. Co to půjde. 

 

Šťávu naředit vodou cca do 140-150 ml. ( nebo použít více mandarinek, aby objem vymačkané šťávy byl zhruba takto velký. Já jsem ředila vodou i proto, že mandarinky, které jsem měla doma, byly hodně ostré a vařila jsem pro 11 měsíční dítě )

 

Na sporáku zahřívat k varu a mezitím si rozmíchat 2 hodně vrchovaté lžičky pudinku v malém množství vody.

 

Jakmile se šťáva začne vařit, vmíchat pudink a za stálého a důkladného míchání 2 minutky povařit.

 

Odstavit z plotny a nechat trochu  zchladnout.

 

V dalším malém množství vody ( asi 30 ml) rozmíchat 3 odměrky sušeného kojeneckého mléka - bude mít konzistenci husté smetany. A vmíchat do pudinku.

 

Nechat úplně vystydnout.

Hotový pudink z tohoto množství surovin není úpně tuhý. 

 

Takto připravený pudink je jen lehce sladký, s kousíčky mandarinkové dužiny a s tečkami mleté vanilky z pudinku. Dle mých chuťových preferencí netřeba doslazovat ani pro dospělé strávníky, ale záleží na chuti ostatních. V případě slazení se cukr přidá klasicky rovnou do rozmíchávaného pudinku.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář