Mandarinko-vanilkový pudink
Jak zužitkovat nikým nechtěné mandarinky.
- 2 ks větší mandarinky
- 2 kl vrchovaté vanilkový bio pudink ( nebo obyčejný bramborový či kukuřičný škrob a trošku vanilky )
- Sušené (kojenecké) mléko
Mandarinky rozkrojit napůl a pořádně vymačkat všechnu šťávu i s dužinou. Co to půjde.
Šťávu naředit vodou cca do 140-150 ml. ( nebo použít více mandarinek, aby objem vymačkané šťávy byl zhruba takto velký. Já jsem ředila vodou i proto, že mandarinky, které jsem měla doma, byly hodně ostré a vařila jsem pro 11 měsíční dítě )
Na sporáku zahřívat k varu a mezitím si rozmíchat 2 hodně vrchovaté lžičky pudinku v malém množství vody.
Jakmile se šťáva začne vařit, vmíchat pudink a za stálého a důkladného míchání 2 minutky povařit.
Odstavit z plotny a nechat trochu zchladnout.
V dalším malém množství vody ( asi 30 ml) rozmíchat 3 odměrky sušeného kojeneckého mléka - bude mít konzistenci husté smetany. A vmíchat do pudinku.
Nechat úplně vystydnout.
Hotový pudink z tohoto množství surovin není úpně tuhý.
Takto připravený pudink je jen lehce sladký, s kousíčky mandarinkové dužiny a s tečkami mleté vanilky z pudinku. Dle mých chuťových preferencí netřeba doslazovat ani pro dospělé strávníky, ale záleží na chuti ostatních. V případě slazení se cukr přidá klasicky rovnou do rozmíchávaného pudinku.