Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lečo

Lečo v úpravě vhodné pro malé dítě. Tomu mému je čerstvě rok, na zeleninu je zvyklé, cibuli začínám zařazovat opatrně.

 

  • Paprika  bílá
  • Rajče spařené a oloupané ( asi by nemuselo být, ale jsem postižena profesí a proto v tomto věku šetřím vlákninou. Taky proto, že zavádím do jídelníčku cibuli, paprika je hůře stravitelná a tak chci zažívání toho mého drobka alespoň trošku šetřit...)
  • Kousek cibule
  • Olej řepkový
  • Kmín mletý
  • Vejce rozšlehané ( od 1 roku se do jídelníčku zavádí i vaječný bílek )

 

Cibuli, rajče i papriku nakrájím na mikroskopické kousky ( hotové lečo již nebudu mixovat ).

 

Na trošce oleje lehce zesklovatím cibuli ( množství asi 1 kavovou lžičku na 1 velké rajče a 1 papriku ), přisypu pokrájené rajče a papriku, zasypu kmínem ( zmírňuje nadýmání ) a nechám dusit do změknutí. V případě pitřeby podlívám vodou.

 

Když je zelenina měkká, zaliji ji rozšlehaným vejcem a nechám srazit a řádně tepelně upravit.

 

Odeberu potřebné množství a podávám se šťouchaným bramborem zředěným vodou ( aby nebyl dusivý ) nebo s bramborovou kaší ( místo mléka stále používám "sunar" ).

 

20190620_130948.jpg 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář