Lečo
Lečo v úpravě vhodné pro malé dítě. Tomu mému je čerstvě rok, na zeleninu je zvyklé, cibuli začínám zařazovat opatrně.
- Paprika bílá
- Rajče spařené a oloupané ( asi by nemuselo být, ale jsem postižena profesí a proto v tomto věku šetřím vlákninou. Taky proto, že zavádím do jídelníčku cibuli, paprika je hůře stravitelná a tak chci zažívání toho mého drobka alespoň trošku šetřit...)
- Kousek cibule
- Olej řepkový
- Kmín mletý
- Vejce rozšlehané ( od 1 roku se do jídelníčku zavádí i vaječný bílek )
Cibuli, rajče i papriku nakrájím na mikroskopické kousky ( hotové lečo již nebudu mixovat ).
Na trošce oleje lehce zesklovatím cibuli ( množství asi 1 kavovou lžičku na 1 velké rajče a 1 papriku ), přisypu pokrájené rajče a papriku, zasypu kmínem ( zmírňuje nadýmání ) a nechám dusit do změknutí. V případě pitřeby podlívám vodou.
Když je zelenina měkká, zaliji ji rozšlehaným vejcem a nechám srazit a řádně tepelně upravit.
Odeberu potřebné množství a podávám se šťouchaným bramborem zředěným vodou ( aby nebyl dusivý ) nebo s bramborovou kaší ( místo mléka stále používám "sunar" ).