Jdi na obsah Jdi na menu
 


Květákový mozeček

 

  • 20190615_122017.jpg

 

  • Květák vařený
  • Máslo x olej řepkový
  • Kmín
  • Vejce
  • Cibule - pro děti od 1 roku

 

Z květáku se použijí pouze vrchní růžičky, košťál a dřevnaté konce se z důvodu vyšší nadýmavosti nehodí. Uvaří se odkryté, v neosolené vodě s trochou kmínu doměkka.

 

Uvařené květákové růžičky se nasekají nožem na velmi jemné kousíčky.

Na troše másla nebo oleje se krátce orestují spolu se špetkou mletého kmínu ( pokud se nám květák zdá tužší, na pánvi lze po orestování podlít trochou vody a ještě dodusit doměkka) a zalijí čerstvým rozšlehaným vejcem ( bílek se podává dětem od 1 roku ), které se nechá srazit a dostatečně tepelně upravit.

 

Pro děti od 1 roku je možné použít trochu jemně sekané cibule do základu. Ta se nechá pouze zesklovatět,  nepřipravuje se dozlatova opečená.

 

Hotový květákový mozeček jsem podávala s bramborovou kaší. Šlo by samozřejmě i klasicky s bramborem,  ale chtěla jsem, aby při prvním setkání s tímto jídlem mělo moje dítě na talíři i něco, na co je zvyklé a co má rádo...

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář