Jáhlový krém / kaše
Jáhlový krém x kaše. Vhodný jako příkrm pro kojence,batolata i pro dospělé :-) . Já ho miluju jen tak, ničím navíc ochucený. Zkoušela jsem si i sladit medem...ale už to nebylo ono...
- Jáhly
- Voda (kojenecká,je-li třeba. Zhruba od 6 měsíců se již dle některých zdrojů nemusí používat. Já jsem normální kohoutkovku začala používat kolem 8.měsíce na vaření,na pití radějsi stále sáhnu po kojenecké... )
- Mléko 3,5% T nebo připravené umělé mléko
Jáhly 2x propařit horkou vodou.
Potom namočit do studené a nechat přes noc v lednici ( nemusí se namáčet předem,lze rovnou vařit,já jsem zvyklá dělat to takhle...).
V téže vodě uvařit (DLP vodu slít nebo dolít).
Rozmixovat dohladka tyčákem a do požadované konzistence doředit mlékem.
Já mám kaši ráda řidší,tak dávám mléka dost....zchladnutím kaše - krém zhoustne a dostane pudinkovou konzistenci.