Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jáhlový krém / kaše

 

 

 

Jáhlový krém x kaše. Vhodný jako příkrm pro kojence,batolata i pro dospělé :-) . Já ho miluju jen tak, ničím navíc ochucený. Zkoušela jsem si i sladit medem...ale už to nebylo ono...

 

  • Jáhly
  • Voda (kojenecká,je-li třeba. Zhruba od 6 měsíců se již dle některých zdrojů nemusí používat. Já jsem normální kohoutkovku začala používat kolem 8.měsíce na vaření,na pití radějsi stále sáhnu po kojenecké... )
  • Mléko 3,5% T nebo připravené umělé mléko

 

 

Jáhly 2x propařit horkou vodou. 

 

Potom namočit do studené a nechat přes noc v lednici ( nemusí se namáčet předem,lze rovnou vařit,já jsem zvyklá dělat to takhle...).

 

V téže vodě uvařit (DLP vodu slít nebo dolít).

 

Rozmixovat dohladka tyčákem a do požadované konzistence doředit mlékem.

 

Já mám kaši ráda řidší,tak dávám mléka dost....zchladnutím kaše - krém zhoustne a dostane pudinkovou konzistenci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář