Cuketová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Nevěřila jsem tomu, ale fakt se to dá jíst. A není to špatné.
Spíš než omáčka je to taková směs velmi jemné chuti. Jelikož cuketa sama o sobě je nevýrazná a ráda přejímá chutě a aroma jiných potravin,celá směs je cítit jen lehce kuřetem a smetanou.
- Olej řepkový
- Kuřecí prso
- Cuketa středně velká
Pro batolata od 1 roku možno přidat koření v malém množství a smetanu ( nebo zjemnit umělým mlékem )
- Sůl špetka
- Pepř mletý špetka
- Česnek mletý špetka
- Smetana dle potřeby ( asi 30-40 ml )
Na oleji nechám zatáhnout drobně pokrájené kuřecí prso. Lehounce okořením solí, pepřem a česnekem.
Zasypu jemně strouhanou oloupanou cuketou a chvíli restuji.
V závislosti na tom, kolik cuketa pustí vody, podlévám a dusím do změknutí masa a do vypaření větší části tekutiny.
Již v této fázi lze směs považovat za hotovou a lze ji použít. Nebo je možno přidat trochu smetany ke zjemnění. Použila jsem 40 ml 10% smetany, nechala chvili prohřát a zahustit odpařením a měla jsem hotovo. Místo smetany lze zjemnit trochou sunaru rozmíchaného v malém množství vody- dle stáří a stravovacích zvyklostí dítěte.
Jako přílohu jsem použila vaječné nudle.
Pro mimčo jsem nudle a maso z omáčky nasekala na jemné kousky. Možno i párkrát projet mixérem,který pokrm také rozmělní...
Poznámka- bez smetany mi směs chutnala více...