Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cuketová omáčka s kuřecím masem a těstovinami

13. 7. 2019

Nevěřila jsem tomu, ale fakt se to dá jíst. A není to špatné. 

Spíš než omáčka je to taková směs velmi jemné chuti. Jelikož cuketa sama o sobě je nevýrazná a ráda přejímá chutě a aroma jiných potravin,celá směs je cítit jen lehce kuřetem a smetanou.

 

20190712_085819.jpg

 

 

  • Olej řepkový
  • Kuřecí prso
  • Cuketa středně velká

 

Pro batolata od 1 roku možno přidat koření v malém množství a smetanu ( nebo zjemnit umělým mlékem )

 

  • Sůl špetka
  • Pepř mletý špetka
  • Česnek mletý špetka
  • Smetana dle potřeby ( asi 30-40 ml )

 

Na oleji nechám zatáhnout drobně pokrájené kuřecí prso. Lehounce okořením solí, pepřem a česnekem.

 

Zasypu jemně strouhanou oloupanou cuketou a chvíli restuji.

 

V závislosti na tom, kolik cuketa pustí vody, podlévám a dusím do změknutí masa a do vypaření větší části tekutiny.

 

Již v této fázi lze směs považovat za hotovou a lze ji použít. Nebo je možno přidat trochu smetany ke zjemnění. Použila jsem 40 ml 10% smetany, nechala chvili prohřát a zahustit odpařením a měla jsem hotovo. Místo smetany lze zjemnit trochou sunaru rozmíchaného v malém množství vody- dle stáří a stravovacích zvyklostí dítěte.

 

Jako přílohu jsem použila vaječné nudle.

 

Pro mimčo jsem nudle a maso z omáčky nasekala na jemné kousky. Možno i párkrát projet mixérem,který pokrm také rozmělní...

 

Poznámka- bez smetany mi směs chutnala více...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář