Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní jablečná snídaně s ovesnými vločkami

19. 8. 2019

20200422_202257.jpg

 

 

 

 

Suroviny na 1 porci:

  • 1 ks jablko velké
  • 3 PL ovesné vločky
  • Hrozinky
  • Sekané ořechy
  • Skořice
  • Citronová šťáva

 

Jablko oloupu a nastrouhám nahrubo. Smíchám s citronovou šťávou, ovesnými vločkami a vsemi dalšimi surovinami.

Snídani připravuji večer, nechám přes noc odležet a nasáknout ovesné vločky šťávou z jablek a citronovou šťávou.

 

Někdy ještě povrch poliji bílým jogurtem ( max 150 g kelímek ) ... tekutina z něho odkape dolů do misky ( nikdy se nevsákne do vloček všechna ) a nahoře zůstane krémová vrstva. Je to ještě lepší,  než verze bez jogurtu...

 

Med ani jiné sladidlo nepřidávám, stačí mi sladkost z jablek a hrozinek.

 

Nejradši mám z pikantních jablek a mojí oblíbené odrůdy Rubín.

 

Často jsem si toto chystala do skleničky ke svačině do práce...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář