Podzimní jablečná snídaně s ovesnými vločkami
Suroviny na 1 porci:
- 1 ks jablko velké
- 3 PL ovesné vločky
- Hrozinky
- Sekané ořechy
- Skořice
- Citronová šťáva
Jablko oloupu a nastrouhám nahrubo. Smíchám s citronovou šťávou, ovesnými vločkami a vsemi dalšimi surovinami.
Snídani připravuji večer, nechám přes noc odležet a nasáknout ovesné vločky šťávou z jablek a citronovou šťávou.
Někdy ještě povrch poliji bílým jogurtem ( max 150 g kelímek ) ... tekutina z něho odkape dolů do misky ( nikdy se nevsákne do vloček všechna ) a nahoře zůstane krémová vrstva. Je to ještě lepší, než verze bez jogurtu...
Med ani jiné sladidlo nepřidávám, stačí mi sladkost z jablek a hrozinek.
Nejradši mám z pikantních jablek a mojí oblíbené odrůdy Rubín.
Často jsem si toto chystala do skleničky ke svačině do práce...