Jdi na obsah Jdi na menu
 


Polévka z rybího filé

24. 9. 2019

SUROVINY:

  • Rybí filé ( filety nebo kostky )
  • Mrkev
  • Celer
  • Máslo
  • Mleté ovesné vločky nebo krupice
  • Mléko
  • Sůl
  • Muškátový květ či ořech

 

Do malého rendlíčku s osolenou vodou vložím filé ( klidně zmrzlé ) a uvařím doměkka.

 

Na troše másla rychle orestuji nahrubo nastrouhanou mrkev a celer.

 

Zasypu hrstí drcených vloček nebo krupicí a  ještě několikrát promíchám.

 

Část orestované zeleniny s vločkami x krupicí odeberu do zvláštní nádoby, kam přidám povařené filé ( buď všechno nebo jen část ) a s trochou vody nebo rybího vývaru rozmixuji dohladka.

 

Do hrnce s orestovanou zeleninou naliji vývar z ryb, rozmixované pyré a doplním vodou a nechám krátce provařit ( cca 10-12 min) . Pokud jsem si část vařené ryby nechala, drobně ji pokrájím a vložím do polévky.

 

Zjemním přidáním mléka. Osolím, prohřeji a na závěr dochutím muškátem.

 

Polévka je jemné chuti, vhodná i pro děti - kojence, kteří již mají v jídelníčku zavedené ryby ( cca 7.měsíc ). Pro kojence ( a pro batolata dle uvážení rodičů )  polévku nesolit a nepeřit. Možno použít na dochucení pažitku či petrželku. Dětem cca do roku věku není vhodné podávat kravské mléko- pro ně se polévka odebere před zjemněním a podává se buď bezmléčná nebo zjemněná umělým mlékem ( či MM ). Pro děti starší 1 roku trocha převařeného kravského mléka nevadí.

 

20190923_123511.jpg

 

Vzhled polévky nicneříkající, jako všechno mixované...ale je opravdu moc dobrá.