Cizrnový guláš
Po přečtení x různých receptů na guláš z cizrny jsem se pustila do vaření. Podle sebe. Tak, aby to bylo "poživatelné" i pro mou druhou polovičku.
- Sádlo + řepkový olej
- Cibule nadrobno krajená v množství "hodně"
- Klobása na půlkolečka
- Mletá paprika - hodně
- Paprika zelená,bílá,červená- jaká zrovna je po ruce - na proužky
- Vývar ( použit bio hovězí bujon)
- Chleba starší- strouhaná střída
- Cizrna vařená
- Kmín,česnek, pepř
- Chilli paprika- dle chuti
Na sádle s olejem nechat zezlátnout cibuli,přidat klobásu,opéct,zaprášit paprikou,přidat kmín,pepř a chvilinku promíchat.
Přihodit krájenou papriku a zalit vývarem.
Zasypat strouhaným chlebem a nechat zhoustnout.
Přidat vařenou cizrnu a nechat vařit...já jsem provářela asi 20 minut, protože jsem cizrnu chtěla nechat ještě více změknout. Během vaření jsem ještě dosypávala strouhaný chleba a mírně dolívala objem vodou, abych byla spokojená s množstvím a hustotou.
Až ke konci jsem přidala česnek a dochutila ještě kmínem a troškou papriky.
A kouskem posekané nakládané "chalapeňosky".
Sůl jsem nepoužila vůbec, guláš byl slaný z použitého vývaru a klobásy.