Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnový guláš

 

Po přečtení x různých receptů na guláš z cizrny jsem se pustila do vaření. Podle sebe. Tak, aby to bylo  "poživatelné" i pro mou druhou polovičku.

 

  • Sádlo + řepkový olej
  • Cibule nadrobno krajená v množství "hodně"
  • Klobása na půlkolečka
  • Mletá paprika - hodně
  • Paprika zelená,bílá,červená- jaká zrovna je po ruce - na proužky
  • Vývar ( použit bio hovězí bujon)
  • Chleba starší- strouhaná střída
  • Cizrna vařená
  • Kmín,česnek, pepř
  • Chilli paprika- dle chuti

 

Na sádle s olejem nechat zezlátnout cibuli,přidat klobásu,opéct,zaprášit paprikou,přidat kmín,pepř a chvilinku promíchat.

 

Přihodit krájenou papriku  a zalit vývarem.

 

Zasypat strouhaným chlebem a nechat zhoustnout.

 

Přidat vařenou cizrnu a nechat vařit...já jsem provářela asi 20 minut, protože jsem cizrnu chtěla nechat ještě více změknout. Během vaření jsem ještě dosypávala strouhaný chleba a mírně dolívala objem vodou, abych byla spokojená s množstvím a hustotou.

 

Až ke konci jsem přidala česnek a dochutila ještě kmínem a troškou papriky.

A kouskem posekané  nakládané "chalapeňosky". 

 

 

 

 

Sůl jsem nepoužila vůbec, guláš byl slaný z použitého vývaru a klobásy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář