Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečené brambory se sýrem a slaninou

30. 7. 2019

 

SUROVINY

  • Brambory středně velké
  • Sýr plátkový (Gouda...)
  • Slanina platky
  • Koření dle chuti
  • Olej 

 

Brambory oloupu, pokud jsou nové, pouze vydrhnu a slupku nechám.

 

Seříznu kousek spodní části, aby se brambora po položení na plech nekývala 

 

20190726_105647.jpg

 

Poté do brambory po celé její délce udělám zářezy jeden vedle druhého,  zhruba půl centimetru široké tak, aby do nich šla nacpat slanina a sýr. Abych bramboru nenaplátkovala celou, pomáhám si dvěma vařečkami ( viz foto )

 

Slaninu a sýr si pokrájím na menší kousky a vkládám  do každého zářezu nastřídačku sýr x slaninu x sýr x slaninu, až jsou všechny zářezy vyplněné.

 

Okořením dle chuti ( používám  často jen sůl a kmín, abych chuť brambor a slaniny zbytečně nepřebíjela )

 

Brambory uložím na plech s pečícím papírem, pokapu lehce olejem...

 

Přidám k nim ukrájené a okořeněné spodky brambor ( škoda vyhodit )

 

A dám péct. Peču nejdříve zlehka ( 180 - 200 °C ) do změknutí. Ke konci teplotu zvednu a pid grilem zapeču, aby vznikla lehká kůrčička.

 

20190726_110939.jpg

 

20190726_135211.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář